Boer Björn begon in 2007, vier jaar nadat... je raadt het al... Björn werd geboren. Toen we als jong gezin gingen kamperen op een boerderij in Zuid-Limburg, was het meteen raak voor hem. Zoals je onderaan de pagina kan zien liep hij hele dagen rond in de stallen, altijd wel bezig met iets om te helpen of hij stond te wachten op een ritje met de trekker. John Deere is nog steeds ons merk en dat zie je terug op het diorama.
Geen wonder ook dat onze voortent al snel vol stond met een hele collectie Tim en Siku trekkers en werktuigen.En ja, die laat je natuurlijk niet zomaar buiten staan. Dus wat doe je dan? Precies, een kartonnen doos ombouwen tot schuur. Dat was dus het begin van miniatuurboerderij Boer Björn.
In het begin was dat bouwen gewoon om lekker mee te spelen. Weilanden? Die maakten we gewoon van een stukje tapijt dat daarna weer netjes de kast in kon. Maar nu? Nou, dat is toch echt andere koek. In onze kelder staat nu een diorama van ruim tien vierkante meter dat we niet meer hoeven op te ruimen en voorzien is van allerlei leuke details.
Vroeger logeerde ik zelf vaak bij opa en oma op de boerderij in Doornspijk. Ze hadden daar een vakantieplek, en ik was altijd lekker aan het rondstruinen. Daar kreeg ik mijn allereerste Britains trekker en werktuigen. Samen met de kleinzoon van de boer speelde ik uren. Als ik erop terugkijk, is dat waarschijnlijk waar mijn liefde voor het boerenleven is ontstaan.
Björn komt nog wel eens kijken, maar eerlijk is eerlijk: dat bouwen is inmiddels meer mijn ding dan het zijne.
Toch delen we nog steeds iets heel leuks: onze verzamelhobby. We hebben allebei een mooie collectie modellen in vitrines en we bezoeken ieder jaar samen de grotere beurzen. Er komt dan altijd wel iets mee naar huis. We richten ons vooral op machines en werktuigen die je hier in de buurt ziet rondrijden. Björn is vooral gek op trekkers en werktuigen waar hij zelf mee werkt. Lekker praktisch, toch?
We wonen midden in de prachtige Krimpenerwaard, omringd door boerenland. Zelf hebben we geen boerderij, maar dat boerenleven? Ja hoor, dat zit overduidelijk in ons bloed!


