Gegevens van de boerderij:

  • Bijna 7 meter lang en 1.3 meter diep. Aan het einde dieper waardoor een L-vorm onstaat.
  • Totale oppervlakte is ruim 10 vierkante meter.

Constructie van de boerderij:

De boerderij is gebouwd op een oude lambrisering van hardhout en een frame van vuren balken. Op de plaat ligt een onderlaag van drie centimeter dik piepschuim. Hier kun je eenvoudig hoogte verschillen in maken of delen in wegwerken zoals bijvoorbeeld de verlichting. Hekjes en bomen steek je eenvoudig vast in het schuim. 

Bezoek ons nu ook op Facebook

Onze boerderij

Stap 1: Onze boerderij wordt nu volledig opnieuw opgebouwd. We zijn begonnen met de tafel. De tafel is opgebouwd uit een deel van het oude frame aangevuld met nieuwe balken. De platen zijn van een oude lambrisering uit ons nieuwe huis. Hiermee is dat deel bijna klimaat neutraal.

Stap 2: Op de platen hebben we een basislaag aangebracht van 3 centimeter dik piepschuim. Hier kunnen we eenvoudig hoogteverschillen mee maken zoals de dijk die er nu al ligt en verlichting in verwerken. Ook bomen en hekken kunnen we er later eenvoudig in prikken.

Stap 3: Om een beeld te kunnen krijgen of de indeling van de boerderij voor ons werkt hebben we geplande gebouwen uit karton gesneden en op de boerderij gelegd. Zo krijgen we een beeld van de ruimtes en kunnen we met de controls kijken of alle hoeken en bochten door te komen zijn. Controls hebben namelijk nogal een grote draaicirkel.

Stap 4: We hebben in het schuim een landweg gemaakt. Eerst de sporen uit het schuim gesneden. Daarna de sporen gevuld met tegellijm en er met een oude trekker afdrukken in gereden. De banden maken we eerst goed nat anders blijft de lijm eraan plakken.

Stap 5: We hebben slootjes in het schuim gesneden en een deel van het diorama ingesmeerd met tegellijm. Dit zorgt voor een mooi donkere ondergrond en zorgt ervoor dat oplosmiddelen geen grip krijgen op het schuim. Daarna hebben we de dijk voor een deel voorzien van een mooie grasmat. Voordat we deze hebben aangebracht hebben we eerst een paar experimentjes gedaan.

Stap 6: We zijn begonnen met het eerste gebouw voor op de boerderij. Het wordt een potstal. In deze stal staan in de winter de jonge koeien en er is ruimte om te kalven en voor een stier.